VEILIG, SCHERP EN VERTROUWD

VEILIG, SCHERP EN VERTROUWD

VEILIG, SCHERP EN VERTROUWD

VEILIG, SCHERP EN VERTROUWD

VEILIG, SCHERP EN VERTROUWD

Data & telecom

Een datacommunicatienetwerk is een netwerk voor data-overdracht tussen twee of meer apparaten. De apparaten kunnen telefoons, modems, televisietoestellen, computers of onderdelen hiervan zijn.

Telecommunicatie en datacommunicatie is in de huidige samenleving niet meer weg te denken. Telefonische bereikbaarheid en bereikbaarheid van het netwerk is van groot belang voor zowel bedrijven als particulieren.


Van rooksignalen naar glasvezel.


SBA Beveiliging is uw partner in diverse datacommunicatiesystemen zoals onder andere computernetwerken, IP converters, VOIP en telefonie.

 

SBA Beveiliging: veilig, scherp en vertrouwd!

Nieuwsgierig naar onze oplossingen op het gebied van data & telecom?
Neem dan snel contact met ons op.

VOIP EN UW ALARMINSTALLATIE


VOIP staat voor “voice over internet protocol” en wordt ook wel IP-telefonie of internettelefonie genoemd. VOIP betekent zoveel als bellen over een computernetwerk zoals internet. Bij het gebruik van VOIP is niet langer een analoge (PTSN) of digitale telefoonlijn (ISDN) nodig en kan naast spraak ook andere digitale informatie worden verzonden. De reden voor het overstappen op VOIP is vaak de hoogte van de abonnementskosten bij het bellen via een analoge telefoonlijn.  Bij het gebruik van VOIP zijn de kosten vergeleken met traditionele verbindingen een stuk lager. Ook leent VOIP zich uitstekend voor bundeling van allerlei vormen van communicatie zoals spraak, meldingen van de alarmcentrale, voicemail, e-mail en video vergaderen.

Bij de overstap naar VOIP is het inbraaksysteem een belangrijk aandachtspunt. De analoge- of ISDN kiezer van het alarmsysteem kan worden aangepast naar een IP-kiezer met GPRS back-up. Bij moderne alarmcentrales bestaat de omzetting uit het plaatsen van een extra printplaat op het moederbord of is reeds geïntegreerd. Bij oudere alarmcentrales wordt een omvormer geplaatst waardoor het analoge signaal omgezet wordt naar IP.

Is uw alarmsysteem een vereiste voor de verzekering? Controleer dan of uw verzekeringsmaatschappij toestaat dat het alarmsysteem via VOIP gaat functioneren.

Graag ontzorgen wij u bij de omzetting van uw alarmcentrale en telefonie naar VOIP. Voor vragen en advies kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

DATA NETWERKEN


SBA Beveiliging is geautoriseerd partner van R&M Convincing Cabling Solutions. U kunt bij ons terecht voor installeren én certificeren van data netwerken.