VEILIG, SCHERP EN VERTROUWD

VEILIG, SCHERP EN VERTROUWD

VEILIG, SCHERP EN VERTROUWD

VEILIG, SCHERP EN VERTROUWD

VEILIG, SCHERP EN VERTROUWD

Cameratoezicht

Beveiligingscamera’s werken zeer preventief en worden tegenwoordig steeds meer toegepast bij bedrijven, voor terreinen, in winkels en in woningen.

Omdat elke situatie anders is, zijn er veel keuzemogelijkheden. Analoge kleurencamera’s, IP-camera’s met megapixelkwaliteit, losse opnamerecorders en cameraservers met mogelijkheden tot het bekijken, bedienen en terugzien van camerabeelden via smartphone of tablet. Met IP-camera’s kunt u vanaf elke plaats met internet uw camera’s beheren.

Altijd en overal toezicht.


SBA Beveiliging kan u vrijblijvend adviseren en offreren over camerabewaking en is op de hoogte van de snel veranderende ontwikkelingen op dit gebied. Wij maken graag een afspraak om uw wensen en de mogelijkheden te bespreken. Vanzelfsprekend zijn onze monteurs ook op dit gebied zeer kundig en zorgen zij voor een betrouwbare installatie van het systeem.

 

SBA Beveiliging: veilig, scherp en vertrouwd!

Nieuwsgierig naar onze oplossingen op het gebied van cameratoezicht?
Neem dan snel contact met ons op.

24/7 CAMERATOEZICHT
X


Camera’s kunnen in verschillende situaties worden ingezet, bijvoorbeeld om personen of eigendommen te beschermen. Een camerabewakingssysteem zorgt ervoor dat bij onraad snel gereageerd kan worden. Daarnaast kunnen camerabeelden helpen bij identificatie en kunnen ze extra bewijsmateriaal leveren. Camera’s kunnen het best op een opvallende locatie geplaatst worden, zodat duidelijk is dat bezoekers geobserveerd worden. Inbraak in uw woning of bedrijf wordt minder interessant op het moment dat het risico bestaat gefilmd te worden.

show more

Elk soort cameratoezicht moet duidelijk kenbaar worden gemaakt door bijvoorbeeld zichtbaar stickers aan te brengen. Bij de keuze van een camera is het belangrijk om te weten hoe gedetailleerd het beeld moet zijn. Wilt u een individu betrouwbaar kunnen identificeren of is het genoeg om het algemene gedrag op afstand te volgen zonder herkenning van individuele personen. Herkenning van individuele personen kan pas als de afbeelding van een persoon beeldvullend is. Voor identificatie van een persoon moet deze minstens vanaf borsthoogte in beeld zijn.

Voordat u camera’s laat installeren is het belangrijk dat u zich bewust bent van de privacywetgeving over camerabewaking. Bij het opnemen van camerabeelden bent u gebonden aan de privacywetgeving. Het is echter niet zo dat de privacy-regels criminelen in de kaart spelen. Een overvaller zal zich nooit kunnen beroepen op schending van zijn privacy als hij dankzij camerabeelden wordt opgespoord. Een overval is namelijk niet rechtmatig en het belang van de overvaller is ondergeschikt aan dat van de maker van de camerabeelden.

show less

KIES DE JUISTE BEVEILIGINGSCAMERA 


Om tot de keuze van het juiste type beveiligingscamera te komen, is het belangrijk dat de eisen waaraan de camera moet voldoen, duidelijk zijn. Wat is het toepassingsgebied, wat zijn de kwaliteitseisen die aan het videomateriaal worden gesteld en welke technische bronnen zijn er beschikbaar.

show more

Wanneer het videobeveiligingssysteem de gegevens in een hoge resolutie moet weergeven, zijn IP-megapixelsystemen een goede keuze. Bij veel bedrijven is al een IP-netwerk aanwezig, zodat een IP-camerasysteem eenvoudig te installeren is. Megapixelsystemen hebben minder camera’s nodig om de gewenste zones te registreren omdat zij een hoge resolutie hebben. De lenstechnologie maakt het zelfs mogelijk om panorama- of 360-graden weergaven te maken. Met een IP-camera is het mogelijk beelden via wifi naar een computer of smart-phone te laten sturen, zodat u altijd zicht heeft op het beveiligde object.

show less

CAMERA IN BEELD
X


Veel ondernemers en steeds meer particulieren gebruiken camera’s voor het houden van toezicht en beveiliging van hun panden en goederen. Wanneer de camera’s bij het beveiligen ook een deel van de omgeving in beeld brengen, kunnen deze beelden bij incidenten een belangrijke rol spelen. De politie maakt in haar dagelijks werk veel gebruik van deze camerabeelden.

show more

Om een zo volledig mogelijk overzicht te krijgen waar camera’s geïnstalleerd zijn en vooral wat zij ‘zien’, worden de locaties waar de camera’s zich bevinden ingevoerd in een landelijke databank genaamd “camera in beeld”. De camerabeelden van ondernemers en particulieren mogen als bewijs worden ingebracht. Wanneer het vermoeden bestaat dat de beelden daadwerkelijk meerwaarde kunnen hebben in een opsporingsonderzoek kunnen de camerabeelden worden opgevraagd.

Wilt u meehelpen uw omgeving veiliger te maken? Meer informatie en aanmelding via www.politie.nl/themas/camera-in-beeld.html

show less